Uticaj na poslovanje HACCP sistema

Kako HACCP sistem utiče na Vaše poslovanje

HACCP predstavlja dobar “alat” za proizvodnju, skladišetnje i distibuciju bezbednih prehrambenih proizvoda. Jedan proizvod može biti bezbedan samo ako postoje utvrđena pravila i propisi koji se moraju primenjivati od prijema sirovine do njenog posluživanja/prodaje krajnjem korisniku.

Osnovna korist koju Vam donosi implementacija HACCP sistema je prvenstveno bezbednost Vaših potošača i Vaša lična bezbednost, jer i Vi sami konzumirate hranu.

Niko ne želi da njegov hotel, restoran, mesara, pekara ili bilo koji drugi uslužni ili proizvodni objekat bude okarakterisan kao „TROVAČ“, stoga razmislite šta gubite samo zato što niste na vreme mislili o svojim proizvodima. Onog trenutka kada poboljšate njihovu bezbednost i naravno kvalitet povećaćete i broj njihovih korisnika.

Koristi koje Vaša organizacija može imati od HACCP sistema su:

 • poboljšanje bezbednosti hrane i ispunjenje zahteva zakonske regulative, kao i inspekcijskog nadzora;
 • povećavanje konkurentnost i profita preduzeća;
 • povećava svest poslovnog rizika;
 • predstavlja slobodan izvoz i smanjuje rizik od negativnog publiciteta Vaše firme;
 • omogućava snabdevanje stanovnika zdravstveno bezbednim prehrambenim proizvodima;
 • redukuje bolesti izazvane hranom;
 • povećava broj kupaca i sticanje poverenja od strane korisnika Vaših proizvoda/ usluga;
 • smanjuje troškove kroz smanjenje broja neusaglašenih šarži, nebezbednih/neusaglašenih proizvoda, škarta;
 • povećava svest radnika o važnosti zadovoljavanja zahteva za bezbednost hrane;
 • predstavlja efikasno uvođenje novih tehnologija i proizvoda.

 

Kako Vam mi možemo pomoći?

Tim firme Alpha Solutions sastoji se od vrhunskih stručnjaka koji su predani svom poslu, a njihov glavni cilj je da Vaše preduzeće proizvodi hranu na najbolji i najbezbedniji mogući način. Metodologijom rada koju smo razvili na efikasan način sprovodimo kontrolu Vašeg dosadašnjeg poslovanja kako bismo uklonili sve nepravilnosti i zajedno krenuli u proizvodnju zdravih i bezbednih proizvoda, jer je kvalitet u osnovi poslovanja firme Alpha Solutions.

Uz maksimalno zalaganje i uz poštovanje Vašeg načina rada, naš tim će uraditi sve da u što kraćem roku doprinese bezbednosti Vaših proizvoda. Želimo da Vas naučimo sve ono što znamo o bezbednosti hrane i tako Vam pomognemo da uvek znate koje se greške mogu potkrasti i na šta je potebno obratiti najviše pažnje. Nekad Vam se čini da su u pitanju sitnice koje se mogu zanemariti, ali u većni slučajeva baš te sitnice (kojih niste ni svesni), utiču na ugled vašeg objekta i stvaraju Vam negativan publicitet.

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com