Uticaj na poslovanje OHSAS 18001:2007

Kako OHSAS 18001 utiče na Vaše poslovanje

Svako radno mesto nosi sa sobom i određene opasnosti po zdravlje i bezbednost zaposlenih. Tako da, bilo koje incidentne situacije, povrede ili bolesti izazvane zbog nepovoljnih uslova rada, mogu biti uzrok velikih troškova po organizaciju. Troškovi se ogledaju kroz oštete zaposlenima, urušavanjem sopstvene reputacije i imidža, stopiranje proizvodnje, štete na infrastrukturi, opremi i sl.

Dobar deo odnosa organizacije prema zdravlju i bezbednosti radnika uređen je zakonskom regulativom, međutim uvođenjem OHSAS-a kompanija stiče druge prednosti koje mogu biti:

  • Sigurnost radnog mesta po bezbednost i zdravlje radnika i posetilaca;
  • Smanjenje povreda na radu;
  • Smanjen broj dana bolovanja i odsustva sa posla;
  • Usaglašenost sa zakonskim propisima;
  • Jačanje imidža kompanije, prednost na lokalnom i međunarodnom tržištu;
  • Smanjenje troškova izazvanim oštetama zaposlenima;
  • Veća prolaznost kompanije na tenderima.

Sertifikacija OHSAS 18001:2007 sistema štiti firmu od neželjenih troškova, omogućava povoljnije ugovore sa osiguravajućim društvima, poboljšava odnose sa državnim organima, povećava produktivnost radnika smanjenjem povreda na radu, a samim tim i dužinu bolovanja.

Sve kompanije koje žele da posluju odgovorno i nakon same implementacije moraju da brinu o konstantnom unapređivanju standarda i da sve zaposlene na vreme obaveste o potencijalnim rizicima koji se mogu javiti u budućnosti.

Kako Vam mi možemo pomoći

Želeli Vi to da priznate ili ne, i koliko god bili sigurni u svoje poslovanje u svakoj organizaciji nezavisno od njene veličine i broja zaposlenih postoji određeni rizik i pretnja po bezbednost vaših radnika, klijenata i posetilaca.

Naš tim je oformljen upravo iz tog razloga, mi smo tu da sve nepravilnosti otkrijemo i Vama ih predočimo. Radimo u istom timu, naš cilj je uspeh Vaše kompanije i bezbednost Vaših radnika.

Svaka kompanija ima svoju priču, tokom perioda implementacije OHSAS 18001:2007 sistema, mi ćemo na određeno vreme postati deo Vaše porodice i zajedno sa Vama otkloniti sve ono što kvari ugled Vaše kompanije, sve ono za šta možete biti kažnjeni ukoliko ne poštujete i sve ono što umanjuje profit vašeg preduzeća.

Iako Vam se sada čini da jedan standard ne može biti toliko moćan, varate se, svaka implementacija omogućava brži i bezbedniji napredak, jer je u svakoj kompaniji sve povezano poput lanca, i kada jedna karika pukne pravi se zastoj u čitavom nizu. Mi smo tu da taj lanac očvrsnemo i da obezbedimo kontinuitet i napredak u Vašem poslovanju.

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com