ISO standard

ISO Standard

ISO (International Organization for Standardization) – je  međunarodna organizacija za standardizaciju koja predstavlja nezavisnu nevladinu organizaciju sa preko 164 zemalja članica. Njena osnovna delatnost je „proizvodnja“  dobrovoljnih međunarodnih standarda.

STANDARD – prestavlja dokument koji pruža zahteve, specifikacije, smernice ili karakteristike koje se moraju i/ili mogu koristiti kako bi se osiguralo da materijali, proizvodi, procesi i usluge odgovaraju njihovoj nameni.   Standardi se mogu podeliti na menadžment standarde i tehničke standarde.

SVE OKO NAS SU STANDARDI

Standardi oko nasUsvojeno je preko dvadeset hiljada standarda koji pokrivaju sve, od proizvedenih proizvoda i tehnologija do bezbednosti hrane, poljoprivrede i zdravstvene zaštite. Upotreba standarda pomaže u kreiranju proizvoda i usluga koji su sigurni, pouzdani i dobrog kvaliteta.  Standardi pomažu preduzećima da povećaju produktivnost uz minimiziranje grešaka i otpada, takođe omogućuju direktno poređenje proizvoda sa različitih tržišta i samim tim pomažu u razvoju globalne trgovine na fer osnovi.

Menadžment standardi su generički i mogu se uvesti u sva preduzeća, bez obzira na to da li su ona velika ili mala, privatna ili društvena, proizvodna ili uslužna.

Standardi su u svetu modernog poslovanja poznatiji je još i kao „Zakon Tržišta“, iz razloga što njegovo uvođenje i primena omogućava preduzećima postizanje bolje pozicije na domaćem tržištu, veći broj klijenata, kao i ulaznicu na međunarodno tržište i rad sa velikim kupcima.

Najčešći razlozi uvođenja standarda su:

 • Zahtevi rukovodstva radi unapređenja poslovanja i bolje kontrole;
 • Zahtevi kupaca;
 • Zahtevi tendera;

Implementacija ISO standarda treba da bude strateška odluka preduzeća. Tokom sprovođenja aktivnosti uvođenja sistema upravljanja, mora da postoji snažna podrška najvišeg rukovodstva, jer bez nje nema ni sistema.

Detalje o svim standardima koje radimo možete videti na strani ISO standardi

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com